Kind in de kerk

Kinderen horen er helemaal bij in de kerk. Samen met ouders, familie en andere gemeenteleden zijn ze welkom in de kerkdienst en bij andere activiteiten in de gemeente.

Vanaf het begin

Ook als kinderen nog heel klein zijn, zijn ze welkom in de kerk. In de Bijbel hebben ze duidelijk een eigen plaats binnen de gemeente. In Deuteronomium 12 staat dat kinderen ook bij de samenkomsten aanwezig waren.

Als ouder laat je je kind wennen aan de liturgie. Je kind luistert naar het woord van God, zingt en bidt samen met de andere gemeenteleden. Naast de kerkdienst zijn er nog meer activiteiten in de kerk. Een gemeentedag of zendingsavond, de zondagschool, club of de catechisatie. Je vraagt je af op welke leeftijd je kind mee kan naar de kerk. Of je wilt graag je tiener laten meedoen op de vereniging of je puber stimuleren naar de kerk te blijven gaan. De informatie op deze themapagina helpt je bij dit soort vragen.

Stil zitten in de kerk is echt moeilijk

Ehab en Noa gaan op onderzoek uit in de kerk. Wat gebeurt er allemaal in een kerkdienst? Deze video is gemaakt in samenwerking met Kits en Evangeliestek. Via de button kun je het complete Kits nummer over kinderen en de eredienst downloaden.

Luister naar de podcast ‘Kerkgang uitstellen?’

Moet ik de kerkgang uitstellen als mijn kind niet goed kan stilzitten?

De plek van je kind in de kerk

Beluister de podcastserie 'De plek van je kind in de kerk'. In vier afleveringen denken we erover na hoe je als ouder je kind kan helpen zich te verbinden aan de gemeente. Aan de studiotafel deelden we ervaringen en inzichten.