Bidden

Gebed betekent spreken met de Heere God. Dat kan met of zonder woorden. Iemand zei eens: “Bidden is jezelf uitademen in God. Daarom is bidden zo’n verademing."

Leer ons bidden

Bidden is spreken met God. Het is goed om dichtbij God te leven, alles met Hem te delen en te luisteren wat God tot jou wil zeggen.

Je zult vast ook bij jezelf en in je gezin herkennen dat dat wat in het paradijs zo vanzelfsprekend was niet meer vanzelf gaat. Gebed vraagt om inspanning, discipline en afhankelijkheid van God. “Heere, leer ons bidden”, vroegen de discipelen. Dit gebed mag je voor jezelf en je kinderen bidden. Tegelijkertijd heb je ook de verantwoordelijkheid om ze hierin voor te gaan, te onderwijzen en vanaf het moment dat ze gaan praten te helpen met het vinden van woorden.
Hoe doe je dat? Hoe leer je je kinderen bidden? Op deze themapagina bieden we je materiaal en toerusting voor het gebed met èn voor je kinderen.

Samen oefenen Een vrij gebed

Hoe leer je jonge kinderen om te bidden in eigen woorden? Gebruik gebedskaartjes met foto’s om gedachten op te roepen. Als ze het niet weten, kun je zelf de tekst ernaast oplezen. Laat je kind zelf kaartjes kiezen waarvoor hij/zij wil bidden.

Je kind leren bidden

In deze video is Thera in gesprek met Jan. Ze praten over de vraag hoe je je kind leert bidden. Jan zegt dat hij het goed kan begrijpen dat je als ouder moeite hebt met hardop bidden, als je dit zelf niet geleerd hebt. Jan legt uit hoe je je kind leert woorden te geven aan het gebed.

Gebed - ABC voor Kinderen

Bidden is spreken met God

Bidden voor je kinderen

Bidden mét en vóór je kind, ... wat is er mooier en belangrijker dan dat in de opvoeding van kinderen? Ds. Kaptein haalt wat voorbeelden aan om dit te onderstrepen.