Samen in gesprek

Als ouder ben je benieuwd naar de belevenissen van je kind. Je wilt samen in gesprek zijn om je kind te helpen, te begrijpen en iets uit te leggen.

Hoe ga je in gesprek met je kind?

Een gesprek met een kind is meestal niet volgens planning. Het kan spontaan beginnen, maar het kan ook steeds uitblijven. Soms wil een tiener liever niet praten en ben je bezorgd daarover. In de pubertijd zal je kind vooral het gesprek met vrienden aangaan en niet met jou.

Voor jou als ouder kan dat best moeilijk zijn. Het spreken over het geloof vind je belangrijk. Je vraagt je af welke manieren er zijn om dit gesprek te beginnen. Een gesprek voeren over een moeilijk onderwerp doe je ook niet zomaar tussendoor. Kortom; als ouder wil je samen in gesprek met je kind. Je ervaart dan extra de band met je kind en je wilt doorgeven wat jij belangrijk vindt. De informatie op deze themapagina helpt je daarbij.

Vorming Godsbeeld bij je kind

In deze video is Erna in gesprek met Jan. Ze praten over de vraag hoe je een Bijbels Godsbeeld bij kinderen vormt. Jan vertelt hoe je over de Heere kunt spreken met je kind en wat je kan belemmeren. Jan en Erna leggen uit hoe het beeld van de diamant je als ouder kan helpen.

Moeilijke gesprekken

Er kan een moment komen dat je je kinderen vertelt over een familiegeheim. Of over een onderwerp dat je moeilijk vindt. Dat is pittig, maar wel nodig. Wat is het mooi als je in je gezin een veilige sfeer kunt creëren, waarin elk onderwerp bespreekbaar is.

Luister naar de podcast ‘Andere school’

Hoe ga je in gesprek met je kind over de verschillen tussen school en de christelijke opvoeding thuis?