Deze website is nog in ontwikkeling. Op 10 maart gaan we officieel 'live'. Kijk gerust vast rond en abonneer je alvast op onze nieuwsbrief.

Inspiratieplatform voor christelijke ouders

God roept op om Zijn daden door te vertellen aan kinderen. Kinderen die door opvoeders bij Jezus Christus worden gebracht, zegent Hij. Op dit online leerplein vind je toerusting, materiaal en werkvormen voor de christelijke opvoeding. Gebruik de zoekbalk en laat je inspireren!

Dit zijn onze thema's:

De Bijbel niet lezen, maar doen

Zolang oudere generaties zich met name bezighouden met status en geld zal de jongere generatie concluderen dat het lezen van de Bijbel niet …
Ontwikkeld door

Nieuws

28 januari 2023

Biddag 2023

Speciaal voor gezinnen maakten we een biddagproduct, geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Voor drie dagen rond biddag schreven we een overdenking over …

Lees verder
23 januari 2023

Lijdenstijdpakket – Hij voor mij

Leef als gezin met dit pakket in 7 weken toe naar Goede Vrijdag en Pasen.

Lees verder

Opvoeden doe je samen!

Samen in gesprek over de christelijke opvoeding helpt om bewust met de opvoeding bezig te zijn, hierin meer te leren, elkaar te bemoedigen en te inspireren.

Graag komen we met kennis en ervaring naar de plaats waar ouders samenkomen. Dat is vaak in de gemeente of op school maar kan ook op een opvoedkringavond, bij een moedergroep of in een ander netwerk.

Uitgelicht

Ontwikkelingsfasen

De ontwikkeling van een kind is verbazingwekkend. Zowel sociaal-emotioneel, lichamelijk als geestelijk ontwikkelen kinderen in een uniek tempo. Als opvoeder probeer je aan te sluiten bij wat je kind kan en begrijpt.

Met een baby zing je slaapliedjes, een peuter vertel je dat God alles heeft gemaakt en met een puber heb je gesprekken over vrienden. Er zijn ontwikkelingsfasen aan te wijzen, die voor de meeste kinderen en jongeren gelden. Op de themapagina ‘ontwikkelingsfasen’ delen we deze kennis.