Nieuw materiaal opvoedkring en cursus Kind en geloof

De serie Kind en Geloof is nu uitgebreid met vijf nieuwe cursussen en handreikingen voor opvoedkringen. Een opvoedkring kan een serie maken van zeven momenten in het jaar.

In de serie ‘Kind en geloof’ leer je over de plaats van kinderen in de Bijbel en de christelijke gemeente. Je krijgt praktische tips over bijbellezen met je kind, je kind leren bidden en stilstaan bij de doop van je kind. Je krijgt een theoretische onderbouwing van onderwerpen als: Godsbeeld, bijbelse kernbegrippen, de kinderdoop, geweld in bijbelse geschiedenissen.

De cursus is gericht op persoonlijk gebruik en de handreikingen voor de opvoedkring zijn voor het gebruik in een groep.
Er is gekozen voor een koppeling tussen beide. Zo kun je voor jezelf verdieping vinden over een onderwerp en dit vervolgens ook in een opvoedkring of gemeente avond inzetten. En andersom: in de handreiking kun je doorklikken naar de cursus voor een praktische en theoretische inhoud.

Bekijk de inhoud van één van de cursussen in de leeromgeving en de handreiking van het thema 'bidden met kinderen'.Opvoeden doe je samen!

Leer van elkaar door het onderlinge gesprek! Wij komen graag naar jullie voor toerusting op maat. Bekijk de dienstenpagina voor ons aanbod of stel je vraag per mail aan Thera.

Neem contact op

Heb je een tip?

Deel met ons je idee!

Stuur je tip in

Stel je eigen inspiratielijst samen

Voeg met behulp van het plusje items toe aan je inspiratielijst. Al je favorieten in één lijstje overzichtelijk bij elkaar!