Op zoek naar materiaal over Hemelvaart en Pinksteren? Bekijk de themapagina.

Verdiep je met je kind in Pesach en biddag

Het is alweer bijna voorjaarsvakantie. Met het vakantiepakket van Kind en Evangelie geef je je kind een zinvolle invulling van vakantietijd. Je kind leert door dit pakket en het bijbehorende online kinderprogramma meer over Pesach.

Hoewel we de Joodse feesten niet meer vieren, liggen er veel diepe lessen in. Wil jij je kind laten ontdekken welke betekenis de feesten hebben voor het Joodse volk en voor ons? Geef je kind voor de voorjaarsvakantie het vakantiepakket ‘Pesach’ cadeau en bekijk samen het kinderprogramma.

D.V. 12 februari komt het nieuwe kinderprogramma over Pesach online. Tijdens het kinderprogramma horen, zien en beleven kinderen hoe een sedermaaltijd verloopt, kunnen ze luisteren naar een verhaal over de uittocht uit Egypte én is er muziek en een bingospel. Mark Brandwijk heeft een nieuw lied geschreven. Het lied heet ‘Vier het feest met mij’.

In het vakantiepakket zit een mooie placemat over de sedermaaltijd met opdrachten, een bingokaart, vier kaarten met leuke en leerzame opdrachten, en meer! Kinderen met een vakantiepakket worden met een bingospel gestimuleerd om de hele uitzending goed op te letten. Door een foto van hun afgekruiste bingokaart op te sturen, kunnen ze een leuke prijs winnen.

Word abonnee

Word abonnee en steun het werk van Kind en Evangelie. Je betaalt €19,95.  Op het moment dat je abonnee wordt, krijg je het volgende gratis thuisgestuurd:   

  • het vakantiepakket ‘Loofhuttenfeest’;
  • alle producten die dit jaar ontwikkeld zijn rond de christelijke feestdagen en bid- en dankdag.

Als je abonnee bent ontvang je jaarlijks:

  • 5 keer per jaar verdiepende Kind en Evangelieproducten rondom de christelijke feestdagen en bid- en dankdag.  
  • 25 procent exclusieve abonneekorting op elk vakantiepakket en Kind en Evangelie. Met behulp van opdrachten, weetjes en puzzels kunnen kinderen zich verdiepen in een thema uit de Bijbel.  
  • 5 keer een online kinderprogramma. Deze sluit aan op het thema van het vakantiepakket.  

Biddagkalender 2024

D.V. 13 maart is het biddag. Voor de biddagweek is bij vijf bekende psalmverzen een dagboekstukje geschreven in de Biddagkalender. Voor elke dag is de opdracht om de onberijmde tekst te lezen, de psalm te zingen en een gebed aan de hand van de psalm te maken. Bij het zingen kan ook muziek gemaakt worden op de xylofoon die kinderen zelf in elkaar kunt zetten. De Biddagkalender is te bestellen voor €0,75 per stuk. Abonnees van Kind en Evangelie ontvangen dit product gratis.

Wat is Kind en Evangelie?
Kind en Evangelie is net als Geloofwaardig opvoeden onderdeel van het Interkerkelijk Kenniscentrum (IKC) en heeft een lange geschiedenis. Na 75 jaar een magazine voor kinderen te zijn geweest, komt Kind en Evangelie nu in een nieuw jasje met vakantiepakketten, verdiepend materiaal rondom de heilsfeiten en online kinderprogramma’s.

Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met het materiaal van Kind en Evangelie. Als ouders hoeven we het materiaal alleen maar aan te bieden en daarom brengen we het graag onder je aandacht. Heb je de gelegenheid om samen je kind aan de slag te gaan, dan kan dat natuurlijk ook.Opvoeden doe je samen!

Leer van elkaar door het onderlinge gesprek! Wij komen graag naar jullie voor toerusting op maat. Bekijk de dienstenpagina voor ons aanbod of stel je vraag per mail aan Thera.

Neem contact op

Heb je een tip?

Deel met ons je idee!

Stuur je tip in

Stel je eigen inspiratielijst samen

Voeg met behulp van het plusje items toe aan je inspiratielijst. Al je favorieten in één lijstje overzichtelijk bij elkaar!