Save the date: Symposium

Op D.V. 4 oktober en 8 november 2024 organiseren we een symposium voor ouders met de titel “Naar Gods beeld – vormen van jongens en meisjes in een verwarrende tijd”.

Hoe vormen we onze kinderen in deze tijd, trouw aan Gods bedoeling met hoe hij mannen en vrouwen gemaakt heeft? Samen met Elke Dag Nieuw en Driestar educatief organiseren we in het najaar een symposium voor ouders. Het is een vervolg op de symposia Kind en Geloof van Evangeliestek. Noteer alvast één van de volgende data in je agenda: D.V. 4 oktober 2024 (Gouda) of 8 november (Apeldoorn).

En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hen; man en vrouw schiep Hij ze (Genesis 1:27)

Onze jongens en meisje groeien op in een samenleving die roept om “je hart te volgen” en “te zijn wie je bent”. Je mag doen wat goed voelt voor jou en alle (seksuele) gevoelens die je hebt mag je de ruimte geven. Jezelf zijn is het hoogste doel.

Het is een tijdgeest die haaks staat op de bijbelse boodschap. In de schepping heeft God man en vrouw geschapen naar Zijn beeld. In deze door de zondeval gebroken wereld verlangt de Heere God ernaar dat Zijn beeld weer zichtbaar wordt in onze kinderen. Onze kinderen moeten niet zichzelf zijn, maar weer op Hém gaan lijken.

Voor kinderen en tieners is het een verwarrende tijd. Op straat, in boeken en op social media horen en zien ze zoveel wat botst met de bijbelse normen en waarden. Hoe kan je als vader en moeder actief een tegengeluid geven aan alle meningen die in de samenleving rondgaan? Op welke manier kunnen we de aandacht van onze kinderen richten op Gods beeld en hoe Hij in hen zichtbaar wil worden? En hoe kunnen we telkens weer wijzen op Gods wijsheid in hoe Hij ons, ook in ons man- en vrouw-zijn, bedoeld heeft?

Over deze vragen gaat het symposium “Naar Gods beeld – vormen van jongens en meisjes in een verwarrende tijd”. Het symposium wordt georganiseerd door Geloofwaardig opvoeden en Elke Dag Nieuw in samenwerking met Driestar educatief. Het zal plaatsvinden D.V. vrijdag 4 oktober in Gouda en wordt herhaald op D.V. vrijdag 8 november in Apeldoorn. Het symposium start om 16:00 uur (inloop vanaf 15:30 uur) en eindigt om 21:00 uur.

Tijdens het symposium zullen er twee lezingen gehouden worden, door ds. A.S. Middelkoop en door Henrieke Schouten. Ook zullen er twee workshopsrondes zijn, waarbij gekozen kan worden uit 15 verschillende workshops. Vanaf D.V. 9 juli kan u/jij zich aanmelden en inschrijven voor twee workshops naar keuze. Naast de lezing en de workshops is er voldoende tijd voor ontmoetingen en het uitwisselen van ervaringen. Hopelijk tot dan!Opvoeden doe je samen!

Leer van elkaar door het onderlinge gesprek! Wij komen graag naar jullie voor toerusting op maat. Bekijk de dienstenpagina voor ons aanbod of stel je vraag per mail aan Thera.

Neem contact op

Heb je een tip?

Deel met ons je idee!

Stuur je tip in

Stel je eigen inspiratielijst samen

Voeg met behulp van het plusje items toe aan je inspiratielijst. Al je favorieten in één lijstje overzichtelijk bij elkaar!