Podcast 'Vaderhart'

Van vaders voor vaders

Vaderhart is een nieuwe podcast van Geloofwaardig opvoeden. Drie jonge christelijke vaders gaan in gesprek over verschillende thema’s die het vaderschap raken. Met gesprekken dichtbij de Bijbel, de praktijk thuis en de tijd waarin we leven, willen zij jou als vader inspireren. Luister mee op Spotify of Youtube.

Vaderhart is een podcast van christelijke vaders voor christelijke vaders. “Wij zijn geen pedagogen, didactici of wetenschappers, maar heel gewone vaders die met vallen en opstaan verlangen om onze gedoopte kinderen op te voeden tot Gods eer.” aldus Arien, Jan en Gertjan. In het dagelijks leven praten ze zelden met andere vaders over opvoeding maar met gemak praten ze de afleveringen vol. Verrassend, humoristisch en bloedserieus.

Luister naar de eerste aflevering van ‘Vaderhart’. In deze aflevering onderzoeken Arien, Gertjan en Jan waarom vaders onmisbaar zijn in de (geloofs)opvoeding.

In deel twee van deze aflevering schuift Karel Post van Outback Explorers aan tafel. Karel Post is vader van vier grotere kinderen en heeft ervaren dat hij als vader heel gebrekkig is. En juist in die zwakheid schuilt kracht, ontdekte hij. Luister snel verder naar het tweede deel van dit gesprek.

“In deze podcastserie ga ik samen met Gertjan steeds opener praten over hoe we het als vaders doen. En als ik eerlijk ben: ik voel me eigenlijk altijd tekortschieten. Samen inspireren we elkaar om een vader te zijn zoals God de Vader het bedoeld heeft."
Jan Post, vader van Pieter (9), Gerrit (5) en Alianne (0)

“Ik vind het belangrijk om een eerlijk beeld te geven van de praktijk van het vader zijn. Hoe doe je dat? En hoe geef je juist christelijk vaderschap vorm? Ik hoop dat deze podcast herkenning oproept.”
Gertjan van der Jagt, vader van Jeremia (7), Joachin (4) en Jafeth (0)

In 2024 delen we vanaf nu elke maand een nieuwe aflevering van ‘Vaderhart’.

Nieuwsgierig geworden? Volg Geloofwaardig opvoeden op Youtube of Spotify om geen aflevering te missen. Ken jij vaders die deze podcast moeten luisteren? Deel dit nieuwsbericht met hen!

Wil je reageren op deze podcast? Heb je een vraag over vaderschap die je beantwoord wilt hebben in de podcast? Laat het ons weten. Stuur een email naar thera@geloofwaardigopvoeden.nl.Opvoeden doe je samen!

Leer van elkaar door het onderlinge gesprek! Wij komen graag naar jullie voor toerusting op maat. Bekijk de dienstenpagina voor ons aanbod of stel je vraag per mail aan Thera.

Neem contact op

Heb je een tip?

Deel met ons je idee!

Stuur je tip in

Stel je eigen inspiratielijst samen

Voeg met behulp van het plusje items toe aan je inspiratielijst. Al je favorieten in één lijstje overzichtelijk bij elkaar!