Op zoek naar materiaal over Hemelvaart en Pinksteren? Bekijk de themapagina.

Nieuw materiaal

Er is prachtig materiaal beschikbaar voor het gezin rond de thema’s bidden en bijbellezen. Ook zijn er gezinsmomenten met veel creatieve ideeën.

Nieuw materiaal voor bidden en bijbellezen

Er is prachtig materiaal beschikbaar voor het gezin rond de thema’s bidden en bijbellezen. Ook zijn er gezinsmomenten met veel creatieve ideeën.

Gebedskaartjes
Vind jouw kind het soms moeilijk om dank- en gebedspunten te vinden voor het bidden? Met deze kaartjes help je je kind om zelf te (leren) bidden en te bedenken waarvoor het kan bidden. Elk kaartje heeft een afbeelding die een associatie oproept bij het kind om voor te bidden. Naast de afbeelding staat ook een voorbeeldgebed.

Dobbelsteen
Je kunt met je kind uit een kinderbijbel lezen. Maar hoe lees je samen uit de 'echte' Bijbel? Je wilt niet dat je kinderen ondertussen gaan klieren of afhaken. Hiervoor is de dobbelsteen ontwikkeld. Gooi vóór het bijbellezen de dobbelsteen zodat je kinderen met deze vraag in het achterhoofd luisteren. Je kan 'm ook pas na het bijbellezen inzetten, één of meerdere keren gooien en je kind de vraag laten beantwoorden.

Gesprekskaartjes
Hoe kom je na het Bijbellezen met elkaar in gesprek over wat je hebt gelezen? Dat kan door het stellen van een vraag. Maar welke vraag dan? Deze set bevat 65 mooie vragen daarvoor. Er zitten ook 6 kaartjes bij met vragen voor kleuters.



Opvoeden doe je samen!

Leer van elkaar door het onderlinge gesprek! Wij komen graag naar jullie voor toerusting op maat. Bekijk de dienstenpagina voor ons aanbod of stel je vraag per mail aan Thera.

Neem contact op

Heb je een tip?

Deel met ons je idee!

Stuur je tip in

Stel je eigen inspiratielijst samen

Voeg met behulp van het plusje items toe aan je inspiratielijst. Al je favorieten in één lijstje overzichtelijk bij elkaar!