Op zoek naar materiaal over Hemelvaart en Pinksteren? Bekijk de themapagina.

Kennismaking gezinswerkers

Wie zijn de gezichten achter Geloofwaardig opvoeden? Dat zijn onze gezinswerkers Thera Bravenboer, Erna van Dulken en Elise Pater.

Wie zijn de gezichten achter Geloofwaardig opvoeden? Dat zijn onze gezinswerkers Thera Bravenboer, Erna van Dulken en Elise Pater.

Thera Bravenboer (1991) is projectleider van Geloofwaardig opvoeden. Toen ze moeder werd, begon haar zoektocht naar hoe ze de geloofsopvoeding wilde vormgeven. Zo ontstond ook het verlangen om christelijke opvoeders te helpen met het doorgeven van God woorden aan kinderen en anderen. Na haar studie gezondheidswetenschappen werkte Thera eerst acht jaar als projectleider en onderwijsontwikkelaar in de palliatieve zorg. Samen met haar man Hans en haar drie kinderen Roos, Luc en Sepp woont Thera in Woerden.

Erna van Dulken (1985) werkte vijftien jaar als leerkracht in het basisonderwijs. Inmiddels is ze gezinswerker en jeugdwerkadviseur bij het IKC. Ze ondersteunt op die manier ouders en jeugdwerkers in de geloofsopvoeding. In de opvoeding van kinderen en jongeren staan ouders en jeugdwerkers er niet alleen voor, is de overtuiging van Erna. Ze gelooft dat de Heere door het werk van Zijn Zoon hoop en hulp biedt aan ouders en jeugdwerkers. Erna is moeder van Carlijn, Rinske en Joanne en vrouw van William. Ze wonen in Nieuwkoop.

Elise Pater (1988) is gezinswerker bij het IKC. In 2015 startte ze met een weblog over moederschap in Bijbels licht. Dit blog groeide uit tot het platform Elke Dag Nieuw, dat moeders bemoedigt in hun roeping. Sinds 2023 valt het platform Elke Dag Nieuw onder de paraplu van het IKC en is Elise bij de organisatie in dienst gekomen. Elise kan zo, samen met vrijwilligers, blijvend van dienst zijn voor moeders en gezinnen. Elise verlangt ernaar dat haar werk mag dienen tot eer van de Heere en tot uitbreiding van Zijn Koninkrijk. Elise woont in Ede. Ze is getrouwd met Bart en moeder van Zarah, Sophia, Kaleb en Fébe.



Opvoeden doe je samen!

Leer van elkaar door het onderlinge gesprek! Wij komen graag naar jullie voor toerusting op maat. Bekijk de dienstenpagina voor ons aanbod of stel je vraag per mail aan Thera.

Neem contact op

Heb je een tip?

Deel met ons je idee!

Stuur je tip in

Stel je eigen inspiratielijst samen

Voeg met behulp van het plusje items toe aan je inspiratielijst. Al je favorieten in één lijstje overzichtelijk bij elkaar!