Op zoek naar materiaal over Hemelvaart en Pinksteren? Bekijk de themapagina.

Gezinsmomenten

Steeds meer gezinnen gebruiken ‘gezinsmomenten’ om regelmatig of structureel met kinderen een Bijbelgedeelte of thema uit te diepen. Op Internet zijn er veel mooie ideeën te vinden. Tegelijkertijd is het als ouder soms best een tijdsintensieve klus om een gezinsmoment te vinden wat past bij de leeftijd van je kind(eren) en bij hun voorkeuren. De een houdt meer van knutselen, de ander van experimenteren. De een kan uren stil aan tafel zitten, de ander rent het liefst het huis drie keer rond.

Geloofwaardig opvoeden deelt gezinsmomenten rond een thema of Bijbelgedeelte, waarbij er verschillende ideeën worden aangereikt. Je maakt dus altijd zelf een keuze wat bij jouw kind(eren) en hun leeftijd past.

Hoe werkt het? In elk gezinsmoment vind je de volgende onderdelen:

  • twee ideeën voor de introductie van het thema;
  • drie ideeën bij een Bijbelgedeelte;
  • zes verschillende verwerkingen: een verwerking voor kinderen die van woorden & taal houden, een activiteit voor kinderen die graag bewegen, een knutselidee, een proefje voor kinderen die graag experimenteren en vragen om te filosoferen;
  • een Bijbeltekst om in de komende week te memoriseren die aansluit bij het thema.

De gezinsmomenten kun je gratis downloaden.

Er is een serie van 5 gezinsmomenten ontwikkeld over het thema bidden, passend bij de gebedshand. De volgende vijf onderwerpen komen aan bod:

  1. God prijzen (duim)
  2. Danken (wijsvinger)
  3. Zonden belijden (middelvinger)
  4. Voorbede (ringvinger)
  5. Bidden voor jezelf (pink)


Opvoeden doe je samen!

Leer van elkaar door het onderlinge gesprek! Wij komen graag naar jullie voor toerusting op maat. Bekijk de dienstenpagina voor ons aanbod of stel je vraag per mail aan Thera.

Neem contact op

Heb je een tip?

Deel met ons je idee!

Stuur je tip in

Stel je eigen inspiratielijst samen

Voeg met behulp van het plusje items toe aan je inspiratielijst. Al je favorieten in één lijstje overzichtelijk bij elkaar!