Woorden om te zingen

Dit filmpje hoort bij hoofdstuk 5 van het boek ‘Spreken over de Koning’. De schrijver van het hoofdstuk is Laurens Snoek. In het filmpje wordt gesproken over het zingen met kinderen.

Dit filmpje komt uit het boek ‘Spreken over de Koning’. Bij elk filmpje is ook een vraag of stelling, tip of doe-opdracht en een passend bijbelgedeelte toegevoegd die je alleen kunt maken of in groepsverband kunt bespreken.

Wil je meer verdieping over dit thema? Dan raden we je aan om het boek te lezen. De filmpjes zijn een korte weergave van het hoofdstuk. In het hoofdstuk zelf wordt het thema verder uitgewerkt en worden er ook veel praktische voorbeelden gegeven.

Opdracht

  1. Vraag: Wat verandert concreet aan jouw benadering van kinderen als je meer zou ‘worden als een kind’?
  2. Tip of doe-opdracht: Kies bij een lied voor taalgebruik dat het kind kan bevatten, maar de bijbelse boodschap hoef je voor een kind niet te verkleinen en te versimpelen. Want het kind is veel beter in staat het mysterie van God, Zijn liefde en Zijn openbaring te ontvangen en te aanvaarden dan de theologisch onderlegde volwassene.
  3. Bijbelgedeelte: Psalm 96: 1, Psalm 98: 1

Afronding

Je bent aan het einde van dit filmpje en de opdrachten gekomen. Om dit hoofdstuk af te ronden, klik op ‘Ja’ en druk op ‘bevestigen’.