Woorden die kinderen begrijpen

Dit filmpje hoort bij hoofdstuk 3 van het boek ‘Spreken over de Koning’. De schrijvers van het hoofdstuk zijn Janneke de Jong en Eefje van de Werfhorst. In het filmpje wordt gesproken over het uitleggen van moeilijke woorden uit de Bijbel.

Dit filmpje komt uit het boek ‘Spreken over de Koning’. Bij elk filmpje is ook een vraag of stelling, tip of doe-opdracht en een passend bijbelgedeelte toegevoegd die je alleen kunt maken of in groepsverband kunt bespreken.

Wil je meer verdieping over dit thema? Dan raden we je aan om het boek te lezen. De filmpjes zijn een korte weergave van het hoofdstuk. In het hoofdstuk zelf wordt het thema verder uitgewerkt en worden er ook veel praktische voorbeelden gegeven.

Opdracht

  1. Vraag: Hoe geef je bijbelse begrippen inhoud bij kleuters? En bij oudere schoolkinderen? Kun je een voorbeeld noemen?
  2. Tip of doe-opdracht: Met kinderen spreken over de Koning en van Hem vertellen kan op iedere leeftijd. Met een goede voorbereiding en zorgvuldig taalgebruik dat dicht bij de Bijbel blijft en ook rekening houdt met de cognitieve ontwikkeling en taalontwikkeling van het kind.
  3. Bijbelgedeelte: Psalm 78:1-8

Afronding

Je bent aan het einde van dit filmpje en de opdrachten gekomen. Om dit hoofdstuk af te ronden, klik op ‘Ja’ en druk op ‘bevestigen’.