Spreken over zonde en genade met kinderen

Dit filmpje hoort bij hoofdstuk 1 van het boek ‘Woorden van de Koning’. De schrijver van het hoofdstuk is prof. dr. M.J. Kater. In het filmpje wordt gesproken over het spreken over zonde en genade.

Dit filmpje komt uit het boek ‘Woorden van de Koning’. Bij elk filmpje is ook een vraag of stelling, tip of doe-opdracht en een passend bijbelgedeelte toegevoegd die je alleen kunt maken of in groepsverband kunt bespreken.

Wil je meer verdieping over dit thema? Dan raden we je aan om het boek te lezen. De filmpjes zijn een korte weergave van het hoofdstuk. In het hoofdstuk zelf wordt het thema verder uitgewerkt en worden er ook veel praktische voorbeelden gegeven.

Opdracht

  1. Vraag: Gaat het als we onze kinderen de boodschap doorgeven ten diepste altijd om ‘zonde en genade’?
  2. Tip of doe-opdracht: Als je spreek met je kinderen over zonde en genade, gebruik dan bijbelse voorbeelden om het begrip duidelijk te maken. Bijv. ‘genade vinden in iemands ogen’, zoals Jozef bij Potifar en Ruth bij Boaz.
  3. Bijbelgedeelte: Lukas 15: 11-32

Afronding

Je bent aan het einde van dit filmpje en de opdrachten gekomen. Om dit hoofdstuk af te ronden, klik op ‘Ja’ en druk op ‘bevestigen’.