Planten en natmaken

Bijbelse opvoeding in het gezin

Dit filmpje hoort bij hoofdstuk 4 van het boek ‘Kinderen voor de Koning’. De schrijver van het hoofdstuk is drs. Sarina Brons – van der Wekken. In het filmpje wordt gesproken over hoe je een kind kunt leren bidden.

Dit vierde filmpje komt uit het boek ‘Kinderen voor de Koning’. Bij elk filmpje is ook een vraag of stelling, tip of doe-opdracht en een passend bijbelgedeelte toegevoegd die je alleen kunt maken of in groepsverband kunt bespreken.

Wil je meer verdieping over dit thema? Dan raden we je aan om het boek te lezen. De filmpjes zijn een korte weergave van het hoofdstuk. In het hoofdstuk zelf wordt het thema verder uitgewerkt en worden er ook veel praktische voorbeelden gegeven.

Opdracht

  1. Vraag: Op welke manier leer jij je kind bidden? Werk je met stappen en zo ja: welke? Als je meer kinderen hebt: zijn er ook verschillen tussen kinderen te merken?
  2. Tip of doe-opdracht: Gebruik je hand als hulpmiddel om kinderen verschillende onderdelen van het gebed te laten onthouden. Duim: God aanspreken en Hem eren, wijsvinger: danken voor wat je kreeg, middelvinger: belijden van zonden en vragen om vergeving, ringvinger: bidden voor wat je nodig hebt, pink: bidden voor anderen.
  3. Bijbelgedeelte: Psalm 81

Afronding

Je bent aan het einde van dit filmpje en de opdrachten gekomen. Om dit hoofdstuk af te ronden, klik op ‘Ja’ en druk op ‘bevestigen’.