Opvoeding tot een leven voor de Koning

Dit filmpje hoort bij hoofdstuk 1 van het boek ‘Leven voor de Koning’. De schrijver van het hoofdstuk is prof. dr. M.J. Kater. In het filmpje wordt gesproken over hoe je kinderen kunt opvoeden tot een leven voor de Koning.

Dit filmpje komt uit het boek ‘Leven voor de Koning’. Bij elk filmpje is ook een vraag of stelling, tip of doe-opdracht en een passend bijbelgedeelte toegevoegd die je alleen kunt maken of in groepsverband kunt bespreken.

Wil je meer verdieping over dit thema? Dan raden we je aan om het boek te lezen. De filmpjes zijn een korte weergave van het hoofdstuk. In het hoofdstuk zelf wordt het thema verder uitgewerkt en worden er ook veel praktische voorbeelden gegeven.

Opdracht

  1. Vraag: Spreek met elkaar eens door over de waarde van het noemen van de naam. Hoe klinkt Gods noemen bij de naam door in het leven van onze kinderen?
  2. Tip of doe-opdracht: Lees het boekje ‘De vijf talen van de liefde voor kinderen’ om in de liefdestaal van het kind de verbinding met de Koning te leggen.
  3. Bijbelgedeelte: 1 Korinthe 13

Afronding

Je bent aan het einde van dit filmpje en de opdrachten gekomen. Om dit hoofdstuk af te ronden, klik op ‘Ja’ en druk op ‘bevestigen’.