Leven voor de Koning in een aantrekkelijke wereld

Dit filmpje hoort bij hoofdstuk 2 van het boek ‘Leven voor de Koning’. De schrijver van het hoofdstuk is Christine Stam. In het filmpje wordt gesproken over hoe we kinderen kunnen helpen zich te richting op een leven voor de Koning in deze aantrekkelijke wereld.

Dit filmpje komt uit het boek ‘Leven voor de Koning’. Bij elk filmpje is ook een vraag of stelling, tip of doe-opdracht en een passend bijbelgedeelte toegevoegd die je alleen kunt maken of in groepsverband kunt bespreken.

Wil je meer verdieping over dit thema? Dan raden we je aan om het boek te lezen. De filmpjes zijn een korte weergave van het hoofdstuk. In het hoofdstuk zelf wordt het thema verder uitgewerkt en worden er ook veel praktische voorbeelden gegeven.

Opdracht

  1. Vraag: Wat doet het met je als je het leven en de verlangens van de kinderen die je onder je hoede hebt, zet tegenover de eeuwige toekomst met God?
  2. Tip of doe-opdracht: Praat met de kinderen over deze onderwerpen. Zodat ze leren wat een leven met de Heere is en dat dit soms dwars tegen de opvoedwaarden van de wereld ingaat.
  3. Bijbelgedeelte: Lukas 14:25-35

Afronding

Je bent aan het einde van dit filmpje en de opdrachten gekomen. Om dit hoofdstuk af te ronden, klik op ‘Ja’ en druk op ‘bevestigen’.