De zondag als bron bij een leven voor de Koning

Dit filmpje hoort bij hoofdstuk 5 van het boek ‘Leven voor de Koning’. De schrijver van het hoofdstuk is Liesbeth van Klinken. In het filmpje wordt gesproken over hoe je de zondag als rustdag kunt overbrengen op de kinderen.

Dit filmpje komt uit het boek ‘Leven voor de Koning’. Bij elk filmpje is ook een vraag of stelling, tip of doe-opdracht en een passend bijbelgedeelte toegevoegd die je alleen kunt maken of in groepsverband kunt bespreken.

Wil je meer verdieping over dit thema? Dan raden we je aan om het boek te lezen. De filmpjes zijn een korte weergave van het hoofdstuk. In het hoofdstuk zelf wordt het thema verder uitgewerkt en worden er ook veel praktische voorbeelden gegeven.

Opdracht

  1. Vraag: Hoe ervaar jij de zondag? Wat merken de kinderen die jij (mede) opvoedt daarvan?
  2. Tip of doe-opdracht: Bij het invullen van de zondagsrust geldt: benadruk wat we op zondag wél doen. Als we die dingen doen, volgt daar op een natuurlijke manier uit dat we een aantal andere dingen níet kunnen doen, zonder dat de zondag een dag vol verboden wordt.
  3. Bijbelgedeelte: Psalm 122

Afronding

Je bent aan het einde van dit filmpje en de opdrachten gekomen. Om dit hoofdstuk af te ronden, klik op ‘Ja’ en druk op ‘bevestigen’.