De boodschap van moeilijke bijbelgedeelten

Dit filmpje hoort bij hoofdstuk 3 van het boek ‘Woorden van de Koning’. De schrijver van het hoofdstuk is Laurens Snoek. In het filmpje wordt gesproken over hoe je de moeilijke bijbelgedeelten kunt uitleggen aan kinderen.

Dit filmpje komt uit het boek ‘Woorden van de Koning’. Bij elk filmpje is ook een vraag of stelling, tip of doe-opdracht en een passend bijbelgedeelte toegevoegd die je alleen kunt maken of in groepsverband kunt bespreken.

Wil je meer verdieping over dit thema? Dan raden we je aan om het boek te lezen. De filmpjes zijn een korte weergave van het hoofdstuk. In het hoofdstuk zelf wordt het thema verder uitgewerkt en worden er ook veel praktische voorbeelden gegeven.

Opdracht

  1. Vraag: Vertel je je kinderen alle verhalen uit de Bijbel of maak je keuzes? En hoe maak je die keuzes dan als je dat doet? Waar houd je rekening mee?
  2. Tip of doe-opdracht: Laten we in de vertelling vooral plaats geven aan Góds antwoord op onze vragen: Hij heeft Zich het leed en onrecht in deze wereld aangetrokken en heeft de overwinning ervan voor Zijn rekening genomen. Door Zijn Zoon te zenden! Dit is de enige reactie die zicht geeft op de toekomst en hoop en geloof werkt!
  3. Bijbelgedeelte: Psalm 18:31-33

Afronding

Je bent aan het einde van dit filmpje en de opdrachten gekomen. Om dit hoofdstuk af te ronden, klik op ‘Ja’ en druk op ‘bevestigen’.