Bruggen slaan

Kinderen in ontwikkeling

Dit filmpje hoort bij hoofdstuk 3 van het boek ‘Kinderen voor de Koning’. De schrijver van het hoofdstuk is drs. Sarina Brons – van der Wekken. In het filmpje wordt gesproken over hoe je als opvoeders de weg kunt wijzen door Gods Woord.

Dit derde filmpje komt uit het boek ‘Kinderen voor de Koning’. Bij elk filmpje is ook een vraag of stelling, tip of doe-opdracht en een passend bijbelgedeelte toegevoegd die je alleen kunt maken of in groepsverband kunt bespreken.

Wil je meer verdieping over dit thema? Dan raden we je aan om het boek te lezen. De filmpjes zijn een korte weergave van het hoofdstuk. In het hoofdstuk zelf wordt het thema verder uitgewerkt en worden er ook veel praktische voorbeelden gegeven.

Opdracht

  1. Vraag: Hoe houd jij concreet rekening met het niveau van je kind bij het (voor)lezen van de Bijbel en het gesprek daarover?
  2. Tip of doe-opdracht: Probeer steeds te achterhalen wat er zich afspeelt in het hoofd van het kind. Als je merkt dat hem iets dwars zit, stel dan open vragen, nadat je eerst het gevoel hebt benoemd. Probeer goed te luisteren.
  3. Bijbelgedeelte: Deuteronomium 4:1-9

Afronding

Je bent aan het einde van dit filmpje en de opdrachten gekomen. Om dit hoofdstuk af te ronden, klik op ‘Ja’ en druk op ‘bevestigen’.