Bijbelse woorden doorgeven in de praktijk

Dit filmpje hoort bij hoofdstuk 2 van het boek ‘Woorden van de Koning’. De schrijver van het hoofdstuk is Nieske Selles. In het filmpje wordt gesproken over hoe je de woorden uit de Bijbel in de praktijk door kunt geven aan kinderen.

Dit filmpje komt uit het boek ‘Woorden van de Koning’. Bij elk filmpje is ook een vraag of stelling, tip of doe-opdracht en een passend bijbelgedeelte toegevoegd die je alleen kunt maken of in groepsverband kunt bespreken.

Wil je meer verdieping over dit thema? Dan raden we je aan om het boek te lezen. De filmpjes zijn een korte weergave van het hoofdstuk. In het hoofdstuk zelf wordt het thema verder uitgewerkt en worden er ook veel praktische voorbeelden gegeven.

Opdracht

  1. Vraag: In het gezin kan het een zoektocht zijn om een rustig moment te vinden om met je kinderen te spreken over de Bijbel en hun de bijbelse kernwoorden te leren. Heb je daar een oplossing voor gevonden?
  2. Tip of doe-opdracht: Leer je kinderen iedere week een tekst uit de Bijbel. Je kunt bijvoorbeeld iedere week een tekst nemen die begint met de volgende letter uit het alfabet. Zo hebben de kinderen een kapstok om ze te onthouden.
  3. Bijbelgedeelte: Deuteronomium 6:4-7

Afronding

Je bent aan het einde van dit filmpje en de opdrachten gekomen. Om dit hoofdstuk af te ronden, klik op ‘Ja’ en druk op ‘bevestigen’.