Bruggen slaan – kinderen in ontwikkeling

Praktijk

In de praktijk

In deze video is Thera in gesprek met Mathalie. Ze spreken over het gebruik van kinderbijbels, bijbellezen en bijbelstudie. Mathalie vertelt hoe ze omgaat met de korte spanningsboog van kinderen. Ze laat zien hoe ze in gesprek gaat over de Bijbel met haar zoon die een beelddenker is.

Opdracht

Kies uit de kinderbijbel een verhaal om met je kind(eren) te lezen. Lees het verhaal voor. Let op de reactie van je kind(eren) op dit Bijbelverhaal. Waar reageert je kind op tijdens het verhaal? Zijn dat bijvoorbeeld de emoties in het verhaal of de illustraties? Stel een vraag aan je kind over het verhaal. Wat zegt je kind en wat vertelt dit over het denkniveau?

Verdieping

Wil je meer verdieping over dit thema? Dan raden we je aan om het boek te lezen. De video is een korte weergave van het hoofdstuk. In het hoofdstuk zelf wordt het thema verder uitgewerkt en worden er ook veel praktische voorbeelden gegeven.

Wil je je verder verdiepen in het thema ‘geloofsontwikkeling’? Lees hier meer over op de themapagina ‘Ontwikkelingsfasen’.

Om dit hoofdstuk af te ronden, klik op ‘Ja’ en druk op ‘bevestigen’.